Egy nemzetközi szinten is úttörő klinikai programmal száll harcba az Affidea, a világon az egyik leggyakoribb és legsúlyosabb daganattípussal, a vastagbélrákkal. Hazánk, népességszámra vetítve sajnálatosan világelső ebben a ráktípusban. Az klinikai program a daganat kialakulásának szempontjából kulcsfontosságú kóros biofilm és bélflóra vizsgálat kombinációjával – vastagbéltükrözés és speciális székletvizsgálat ötvözésével – nem csupán felismerni és eltávolítani képes a daganatmegelőző elváltozásokat (polipokat), de visszatérésük kockázatát is csökkentheti.

A magnézium létfontosságú ásványi anyag. Mégis, a fejlett országok lakosságának a magnézium-bevitele elmarad az ajánlottól. A magnéziumhiány okai között kiemelt helyen említhetők bizonyos életmódbeli faktorok, főként a nyugati típusú táplálkozás, amely révén 30-50%-kal kevesebb magnézium jut be a szervezetbe, mint a napi beviteli ajánlás (RDA-érték). Emellett, a stressz, a fokozott fizikai igénybevétel, bizonyos alapbetegségek fennállása és egyes gyógyszerek alkalmazása is ahhoz vezethet, hogy negatív eredményű a szervezet magnézium egyenlege.
Állapotok és kórképek, amelyek magnéziumhiányra hajlamosítanak, fokozott odafigyelést igényelnek ezért a magnézium-szupplementáció kapcsán.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: pharmindex-online.hu

Hogyan alkalmazzuk biztonságosan a fluorokinolonokat?
Az antibiotikumok az életmentő gyógyszerek közé tartoznak. Túlzott, nem az alkalmazási előírás szerinti használatuk azonban fokozza az antibiotikum-rezisztenciát, valamint felesleges kockázatnak teheti ki a betegeket a ritkán jelentkező és esetenként súlyos mellékhatások következtében.

Grillezett gyümölcstől az olajos halig, mutatjuk, mivel élhetjük túl a hőségben a konyhai teendőket minimális főzéssel.
• Mindenkinek más a kedvenc étele, de az közös bennünk, hogy a kánikulában a lehető legkevesebb időt akarjuk a tűzhely mellett állva tölteni.
• A legtöbben nem is kívánják a súlyos ételeket a melegben, ez már jó kiindulópont ahhoz, hogy minimálisra faragjuk a főzéssel töltött időt.
• Még a desszertről sem kell lemondanunk a kánikulában, valószínűleg egy tál friss gyümölcsnél frissítőbbet nem is ehetnénk.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: marieclaire.hu

 

Ha valaki cukorbetegséggel küzd, jól tudja, hogy vigyáznia kell a gyors felszívódású szénhidrátokkal, hiszen azok gyorsan és nagy mértékben emelik meg a vércukorszintet. De vajon mi a helyzet a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsökkel? Melyeket szabad fogyasztani és melyekkel érdemes vigyázni? A kérdést Vajdovich Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa válaszolta meg. A Cukorbetegközpont dietetikusa, aki hozzátette, hogy mivel mindenki más, érdemes kitapasztalni, kinek, mikor, milyen formában és mennyi gyümölcs bevitele nem okoz még kiugró vércukorszint emelkedést.

Napjainkban a párok többnyire kénytelenek tudatosan készülni a gyermekvállalásra. Ez azonban nem csak az anyagi természetű gondok miatt van így: a környezeti ártalmak nyomán a test sokszor támogatásra szorul ahhoz, hogy egy ilyen jelentős kihívást felvállaljon. Körültekintőnek kell lenni, hiszen a felkészülést is sok tényező befolyásolhatja.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6817785

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo