.
Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

Jubileumi díszoklevél átadásaA 75, 70, 60 és 50 éve végzett gyógyszerészek vehettek át platina, rubin, gyémánt és arany díszdiplomát a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) ünnepi ülésén. A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben tartott rendezvényen Dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes és Dr. Zelkó Romána dékán nyújtották át az okleveleket a 107 jubilánsnak.

„Ideje van a szólásnak és ideje a szeretetnek” – mondta Dr. Zelkó Romána hozzátéve, hogy az ünnepség célja elismerést és tiszteletet kifejezni a jubilánsok iránt. Dr. Csempesz Ferenc egyetemi docens, aki közel három évtizeden keresztül látta el a gyógyszerészhallgatók kolloidika tantárgyának oktatását, tantárgyfelelősi pozícióját, valamint a Kari Tanács tagjaként is tevékenykedett, több évtizedes munkája elismeréseként a Pro Universitate Díj ezüst fokozatát vehette át az ünnepségen.

 

Dr. Zelkó Romána ünnepi beszédében örömét fejezte ki, hogy több tanárát is köszöntheti a jubilánsok között. Mint mondta, az ünnepség célja, hogy erősítse a kar jelenlegi és volt polgárainak összetartozását: legyen az alma mater mindannyiunk számára a tudás, az értékek, a minőség és a teljesítmény biztos bázisa. A jelenlévők munkájukkal hozzájárultak az egyetem történetének formálódásához, értékeinek megalapozásához – vélte a dékán. Hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetem kiemelkedő helyet foglal el a hazai egészségügyi képzésben, a nemzetközi rangsorokban szakegyetemként is felveszi a versenyt a szélesebb képzési területeket nyújtó egyetemekkel. Dr. Zelkó Romána kitért rá, hogy a karon a Semmelweis XXI. fejlesztési projekt keretében a Hőgyes-Schöpf-Merei központ kialakításának kiemelt beruházássá nyilvánítása fontos és régóta várt lépés volt a közelmúltban, aminek köszönhetően a GYTK bázisán létrejöhet az ország egyetlen nevesített egyetemi-állami gyógyszerkutatást végző és a gyógyszerpolitikai célokat figyelembe vevő oktató egysége.

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

Forrás és fotó: semmelweis.hu

 

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6782220

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo