Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

Együttműködési megállapodás az EMMI és az MGYK közöttA VIII. Gyógyszerész Köztestületi Napok keretében együttműködési megállapodás született az EMMI és az MGYK között, amelyet prof. dr. Kásler Miklós és dr. Hankó Zoltán látott el kézjegyével.

A Danubius Hotel Arénában tartott VIII. Gyógyszerész Köztestületi Napokat november 30-án megtisztelte jelenlétével prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, ahol az EMMI és az MGYK közötti együttműködési megállapodást írt alá dr. Hankó Zoltánnal, az MGYK elnökével.

Prof. dr. Kásler Miklós beszédében kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja a gyógyszerészetet és a gyógyszerészeket, „Magyarországnak ezen a területen nagyon komoly tradíciói vannak”. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy harmonikus az együttműködés a Kamara és a Minisztérium között, hiszen – mint mondta – mindnyájunk közös érdeke, hogy ez így legyen. „Egyszerűen azért, mert ez a betegek érdeke és ez a magyar egészségügy érdeke”. A megkötendő megállapodásról elmondta, hogy arról szól, hogy mielőtt bármilyen irreverzibilis fázisba kerülne bármi is a gyógyszerészekkel kapcsolatban, a gyógyszerészek véleményére messzemenően támaszkodni fognak.

Ezt követően dr. Hankó Zoltán adott rövid visszatekintést a Kamara és a Minisztérium közti együttműködésről. „Minden megállapodás alapját a korábbi közös tapasztalatok és a közösen vállalható célok jelentik”. 2010 óta van a Kormány és a Kamara között együttműködés, és az a tapasztalatuk, hogy ha megállapodtak, az teljesült is – emelte ki. 2010-ben a 12 pont volt a megállapodás alapja, 2014-ben 12 pont továbbviteléről és három kormányzati vállalásról, állapodtak meg, amelyek azóta már teljesültek. 2017-ben pedig Balog Zoltán akkori miniszterrel a jogalkotással kapcsolatos kérdéseket tartalmazta a megállapodás. „Ezekre nagyon nagy szükségünk volt, mert 2010-ben nagy gazdasági, morális és szakmai válságban volt az ágazat. Azt, hogy ebből kijöttünk, az elsősorban a kormány szándékának és az együttműködésnek köszönhető” – emlékeztetett. Úgy látja a mostani megállapodás – az előzőekhez hasonlóan – mindkét fél számára hasznos lesz.

mgyk.gyh

Fotó: Dr. Nagy Vilmos

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6808855

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo