Dr Nyiri LászlóAz idei Vándorgyűlést az MGYK országos elnöksége és az MGYK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete közösen szervezte. Az összejövetel első napján – immáron hagyományosan – a részvevők a vendéglátó megye politikai, egészségpolitikai és hatósági vezetőivel találkoztak.

A rendezvény az országos elnökség és a Területi Elnökök Értekezlete közös értekezletével vette kezdetét március 21-én délelőtt a Miskolc-Lillafüreden, a Hunguest Hotel Palota szállóban. (Az erről szóló beszámolónkat hamarosan olvashatják honlapunkon.) Ezt követően a részvevők Borsod-Abaúj-Zemplén megye politikai, egészségpolitikai és hatósági vezetőivel találkoztak.

Airport 2017Airport 11.07.
Akár a népszerű sorozat újabb részére is gondolhatnánk, de mindössze annyi történt, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezete és dr. Lakatos Péter PhD tanfolyamszervező közös rendezése eredményeképpen immár másodszor volt lehetősége gyógyszerész kollégáknak egy akkreditált továbbképző tanfolyam keretében kilátogatni a reptérre, és a gyógyszer légiszállítmányozással és raktározással kapcsolatban tájékozódni autentikus forrásból.

Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója.Egy innovatív gyógyszer vagy eljárás kivitelezésekor a kutatócsoportok az engedélyezési folyamat során sok buktatóval találkozhatnak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kilépett a komfortzónájából, és tanácsadással segíti a fejlesztőket – mondta a Világgazdaságnak Pozsgay Csilla, az intézet főigazgatója.
Innovációs irodát nyitott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Mi volt a motivációjuk?

„Egy mesterség egészséges működéséhez a kor kihívásaira választ adni képes szervezetek, életteret megengedő és fegyelmező törvények szükségesek.

A kamara görög-latin szó, boltozatot jelent. Átvitt értelemben koronként többféle értelemben használták. A XIX. század végén így definiálták: bizonyos foglakozású egyéneknek törvény szerint megalkotott érdekképviselete. A kamara tehát a parlament által jóváhagyott szakmai önkormányzati szervezet. Sok tekintetben helyettesíti és képviseli a minisztériumi igazgatást, hatásköre kötelezően kiterjed a szakma minden területére és a pályán működő minden személyre.”

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!