Korona NyiregyhazaElső ízben adták át a Medicina TOP200 díjait. Az egészségügyi intézmények, cégek rangsora Magyarországon először vette számba az ágazat teljesítményét. A díjazottak között van a nyíregyházi Korona Gyógyszertár.

Forrás: Figyelő

oraSzeptembertől hatályos a közforgalmú gyógyszertárak személyi minimumfeltételeit szabályzó rendeletnek azon passzusa, mely alapvetően befolyásolja a patikák működtetését. A rendelet értelmében a nyitvatartási idő függvényében a rendeletben felsorolt képesítéssel rendelkező szakszemélyzetet köteles foglalkoztatni a gyógyszertár:

gyogyszereszAz egyik legsikeresebb szakmában, a gyógyszerészek körében lassanként megjelent a munkanélküliség. Csökken a patikák száma, szűkültek a gyógyszertárak anyagi lehetőségei, ráadásul a forráskivonás és a gyógyszertámogatás apadása további árcsökkentéshez vezetett. A megszorítások miatt egyre kevesebb álláshely maradt, miközben alig jutott pénz fejlesztésre a gyógyszertárakban.

penztargepKilencszáz patika tulajdonosa kényszerülhet lecserélni pénztárgépét, hozzávetőleg 100-140 ezer forintos kiadással kell számolni, ugyanis azok nem felelnek meg a február közepén megjelent NGM rendelet által előírt, pénztárgépekkel kapcsolatos új szabályoknak – erről Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke beszélt a köztestület május 11-ei küldöttközgyűlésén. Mint azt az elnöki beszámolójában jelezte, az Államtitkársághoz fordult és javasolta, hogy a jogalkotó próbálja elérni, hogy a gyógyszertárak az új előírásoknak az OEP felé történő jelentésen keresztül tudjanak megfelelni.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!