Az Európai Gyógyszerhatóság által nyilvántartott gyógyszerek hatásáról ide kattintva kereshet.

 

A magyar nyelvű fordításhoz kattintson a Google fordítóra és pipálja ki, hogy mindig fordítsa le az angol nyelvű oldalt.

(A kép a Google EDGE-nél látható) 

 EMA

 

 

 

 

 

 

 

 

Képzelj el egy országot, amely úgy ünnepli függetlenségének századik évfordulóját, hogy az állami intézmények mindegyike megajándékozza valamivel az adófizetőket.

 

Megajándékozza.

 

Az adófizetőket.

 

És nem egy kedves levéllel vagy egy utalvánnyal, még csak nem is egy képpel a miniszterelnökről, hanem az országos genetikai intézet esetében például egy ingyenes DNS-elemzéssel. Ez történik Észtországban, ahol a várakozások szerint az 1,3 milliós lakosság 20 százalékának örökítőanyagát feltérképezik 2019 végéig, így ők már tudni fogják, milyen betegségekre hajlamosak, és milyen óvintézkedéseket tehetnek a megelőzésükre. „Nekem a 2-es típusú diabéteszre van hajlamom, amit a DNS-elemzésemből tudok, úgyhogy próbálom majd elkerülni a hízást” – mondta egy interjúban Kersti Kaljulaid észt elnök, akinek nagy szerepe volt a kelet-európai állam digitális átalakulásában.

Míg a szomszédos Ausztriában 88, nálunk a 20 százalékot sem éri el a kullancs okozta agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni átoltottság. A klímaváltozás, az egyre enyhébb telek döntő szerepet játszanak a különböző, nem egyszer súlyos betegségeket okozó kullancsok elterjedésében.

250px Protein PCSK9 PDB 2p4eÚj típusú koleszterinszint-csökkentővel bővült az európai terápiás paletta: az Európai Bizottság jóváhagyásával az evolocumab a PCSK9-gátló világelső képviselőjeként került be a gyógyszerkincsbe.

EMANégyszáz hatóanyagcsoport biztonságosságát tekinti át irodalmi adatok alapján, és foglalja saját adatbázisba az EMA a gyógyszer-biztonság hatékonyabb nyomon követése és a gyártók kötelező farmakovigilanciai tevékenységének megkönnyítése érdekében. A hatékony adatbázis-használat érdekében az Európai Gyógyszerügynökség online kerekasztal-beszélgetések keretében is nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek.

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo