A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel való együttműködés keretei között, valamint az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon is kezdeményeztük, hogy a gyógyszertárak – a többi egészségügyi szolgáltatóhoz hasonlóan – részesei lehessenek az egészségügyi védőmaszk-ellátásnak.



Információink szerint a stratégiai készletek központi kialakítása jelenleg is tart, így a stratégiai készletből való ellátás időpontja ma még bizonytalan. Azonban a Hungaropharma Zrt.-nek piaci kapcsolatain keresztül – ugyan korlátozott számban – sikerült jó minőségű egészségügyi szájmaszkokat beszerezni, melyet elsőként a hazai gyógyszertárak saját felhasználású céljára biztosít, azaz a Hungaropharma Zrt. és a Kamara közötti korábbi egyeztetésen létrejött megállapodásnak megfelelően, a Hungaropharma valamennyi közforgalmú-, intézeti- és intézeti, vényforgalmat is lebonyolító gyógyszertárnak, függetlenül a meglévő szerződésüktől, saját felhasználás céljára, egy-egy 50 db-os doboz szájmaszkot biztosít.


Megállapodásunk értelmében, az ügyintézés egyszerűbbé tétele érdekében, csak azoknak a gyógyszertáraknak a visszajelzését várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre február 14. 24:00 óráig, amelyek ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni.


A szájmaszkok ára 60 Ft/db + Áfa, összesen 3.000 Ft + Áfa, amelyről a számlát a Hungaropharma a szájmaszkok kiszállításával egyidőben állítja ki.

A szájmaszkot tartalmazó dobozok kiszállítása a népegészségügyi programokhoz kapcsolódó kiadványok és szóróanyagok terítéséhez hasonló módon, a Hungaropharma Zrt. gyógyszerkiszállításaihoz igazodva történik.


A Hungaropharma a kiszállításokat a 2020. február 17-vel kezdődő héten kezdi el.

A magyar gyógyszerkereskedelem minden szereplőjének jó egészséget kívánva, üdvözlettel:


Budapest, 2020. február 13.




Dr. Feller Antal s.k.                                                                                                Dr. Hankó Zoltán s.k. 

vezérigazgató, Hungaropharma Zrt.                                                                                        elnök, MGYK