A patikusok számára is láthatóvá válik a betegút

oreg holgyAz egészségbiztosító és a háziorvosok mellett a gyógyszerészek és a kórházak ellenőrzéssel foglalkozó hivatalnokai is hamarosan vizsgálhatják a betegek kórtörténetét, a taj számmal igénybe vett ellátásokat, terápiákat - derül ki a parlament előtt lévő legújabb egészségügyi salátatörvény tervezetéből.

 

A javaslatot kedden az egészségügyi bizottság általános vitára alkalmasnak ítélte.
A kórházak fenntartásáért felelős GYEMSZI taj számhoz való hozzáférését az ellátásszervezési feladataival indokolta az államtitkárságot képviselő Cserháti Péter helyettes államtitkár. Az adatbiztonság garanciájaként rögzítették, hogy a GYEMSZI-nek a taj számhoz kapcsolódóan átadott egészségügyi adatokból úgynevezett kapcsolati kódot kell képeznie, majd ezt követően törölnie kell a taj számot. Az indoklás szerint a patikusok pedig azért nézhetnek bele a tajtörténetbe, hogy nagyobb biztonsággal tudjanak az orvos által felírt gyógyszer helyett más, olcsóbb szert ajánlani.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: PharmaNet

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!