Általánosságban fél-egy év, ameddig a véralvadásgátlókat szedni kell, de alapvetően ez egyéntől függ.
Mélyvénás trombózis lezajlása után, a sürgősségi ellátás és az életveszélyes állapot kezelését követően szükség van véralvadásgátló kezelésre. Ennek kapcsán több kérdésünk is felvetődhet, amire Prof. Blaskó György, a Trombózis – és Hematológiai Központ véralvadási specialistája adott választ. 

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: origo.hu

Magyarország abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az elsők között kapott a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszerből, részint koronavírusos betegek kezelésére, részint további klinikai tesztek folytatására - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon közzétett felvételen.

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: pharmindex-online.hu

 

 

Köztudott, hogy a szervezet képes D-vitamint előállítani, ezért viszont nem mindig figyelünk oda a megfelelő mennyiségű bevitelre. Pedig ebben az esetben a fellépő vitaminhiány az egészség alapvető feltételének hiányát jelenti. Felnőttek számára 1500-2000 nemzetközi egység bevitele javasolt naponta, a téli hónapokban főként táplálékkiegészítők formájában, mivel csupán élelmiszerekből ekkora mennyiség nem fedezhető.

Végh Attila válságmenedzser pontokba szedve fogalmazta meg, mi lehetne hasznos egy reformkísérlet során.
Az egyik alapvető feltétele a rendszer újjáépítésének a transzparens adatközlés a betegek ellátásának biztonságosságáról, például a mortalitás vagy a kórházi fertőzések hiteles mérése és publikálása intézményenként.

A Covid-19-et főként légzőszervi betegségként ismertük meg, de egyre több bizonyíték utal arra, hogy a fertőzés és annak hatásai más szerveket, köztük az agyat is súlyosan érinthetik. Dénes Ádám és kutatótársai a világon az elsők között vizsgálnák koronavírus-fertőzésben elhunytak agyát. Eredményeik a korábbiaktól eltérő kezelési módszerekhez vezethetnek.

Az eper az egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcs szerte a világban. Nem csak zamatos és ízletes gyümölcs, de sokrétű a felhasználási lehetősége is. Fogyaszthatjuk magában, nassolnivalóként, de készítetünk belőle gyümölcs salátát, turmixot, ízesíthetjük vele a zabpelyhet, a müzlinket is.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo