Beneda AttilaBulgária, Románia, Szerbia, Macedónia, Horvátország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Szlovénia és Magyarország képviselői közös nyilatkozatot fogadtak el a gyógyszerekhez való megfelelő hozzáférés fenntartható és megengedhető áron történő biztosításáról a gyógyszerpolitikák területén megjelenő, növekvő kihívásokkal foglalkozó miniszteri találkozón Szófiában.

A június 2-3-a között megrendezett találkozón Magyarországot dr. Beneda Attila EMMI egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A nyilatkozatban a résztvevő országok célul tűzték ki, hogy:

· Előmozdítják azt, hogy az egészségügy és a népegészségügy gazdasági húzóerőként, és ne teherként jelenjen meg.

· Elősegítik annak a felfogásnak az elterjedését és érvényesülését, hogy a gyógyszerek az egészségügyi ellátás fő pillérei és nem csupán kereskedelmi termékek.

· Közösen foglalkoznak azokkal a kulcskérdésekkel, amelyekkel egészségügyi rendszereik jelenleg szembesülnek. Fejlesztendő területként tekintenek az alapvető gyógyszerek elérhetőségére, az új, innovatív gyógyszerek magas áraival kapcsolatos nehézségekre, az egészségügyi ellátórendszer működésére és fenntarthatóságára gyakorolt hatásokra, illetve arra a felmerülő igényre, hogy a gyógyszerek hatékonyságát és a költséghatékonyságot vizsgálva értékeljék az adott termékeket.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható!

Forrás: kormany.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6782211

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo