Tisztelt Tagtársaim, kedves Kollégák, Barátaim!


Újabb fontos kötetekkel gyarapodott elektronikus könyvtárunk (www.gyogyszeresztortenet.hu) . A pontos lista lentebb olvasható.
Immáron felkerült az összes múltbeli FoNo (I-től VI-ig), a szokásos szókeresős, digitalizált verzióban (E-Könyv menüpont, ahol gyorsan rájuk lehet keresni a keresőablakban). A FoNo mellett 1774-től az összes hazánkban hivatalos gyógyszerkönyv is megtalálható az 1954-es Ph. Hg. V.-tel bezárólag. A „történelmi gyógyszerinformáció” menüpontban pedig az összes hatósági gyógyszerlista-előírásgyűjtemény 1934-1996 között, az OGYI zöld könyvekkel és másokkal együtt, illetve ezeknél jóval több minden.

Ezen felül Gyéresi Professzor Úr megtisztelt bennünket azzal, hogy átadta honlapunknak a „Hét évtized emlékezete. 70 éves a marosvásárhelyi magyar nyelvű gyógyszerészképzés” kötetét, amely immáron a negyedik könyve honlapunkon.

Végül, de nem utolsó sorban Horváthné Smudla Mária asszisztens Kolléganőnk is átadta közlésre „Patikusok és patikák Tatabányán” című kötetét, amely a harmadik és eddig utolsó regionális történeti kötete (mindhárom megtalálható nálunk). Különös érték az, hogy ezek a szocialista időszakot is tárgyalják, számos unikális fotóval és rengeteg Kollégánk nevével.

Továbbra is kitartóan végezzük értékmegőrző munkánkat, hogy átvigyük-átmentsük szakterületünket a XXI. századba és a technikai lehetőségeket kihasználva ezzel újabb eredményeket érjünk el.


További két újabb kötet is digitalizálás alatt áll, egyik közülük egy 1947-ben megjelent regény, amelynek főhősei magyar gyógyszerészek.

 

Tisztelettel:
Szabolcs

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6810673

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo