Az immunrendszer válaszreakcióit befolyásoló tocilizumab nevű gyógyszer hatékonynak bizonyult a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek kezelésében. Az egyelőre még nem publikált francia tanulmány eredményeit a párizsi közkórházak igazgatósága (AP-HP) tette közzé.

 


A tocilizumabbal végzett kezelés jelentősen levitte a lélegeztetőgépre szorulók és az elhunytak arányát a hagyományos kezelést kapókhoz képest. Ez az első komparatív kísérlet, amelyiknek sikerült bebizonyítania a kezelés klinikai hatékonyságát a súlyos gyulladásban szenvedő Covid-19-es betegek esetében.


A Roche gyógyszergyár által forgalmazott tocilizumabot eredetileg artritiszes betegek kezelésére használjak. A szer azonban nemcsak izületi gyulladásokra lehet jó. Alapvetően az immunrendszer válaszreakcióit befolyásolja, gátolja az immunrendszer működéséért felelős egyik fehérje receptorát.
A tocilizumab ára jelenleg 800 euró injekciónként, ami még mindig kevesebb, mint egynapi kórházi ellátás egy intenzív osztályon – hívta fel a figyelmet a párizsi közkórházak igazgatósága.


A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Forrás: www.hazipatika.com


Megjegyzés: A Richter Gedeon NYrt. bejelentette, hogy termékvásárlási megállapodást írt alá a Mycenax Biotech Inc. vállalattal az utóbbi által kifejlesztett, bioszimiláris tocilizumab készítményre


https://www.richter.hu/hu-HU/Befektetok/kozlemenyek/Pages/Kozlemenyek.aspx