Az ételmérgezés gyakori probléma, és néhány élelmiszer veszélyesebbnek tekinthető, mint a többi! Lássuk, melyek okozzák a legtöbb ételmérgezéses esetet! Az ételmérgezés tulajdonképpen azt jelenti, hogy az elfogyasztott ételeken keresztül kórokozók (baktériumok, vírusok, paraziták) jutnak a szervezetünkbe, és ott betegséget okoznak.


Az ételmérgezés leggyakoribb tünetei közé tartozik a hányás, a hasmenés, a hasfájás, a hasi görcsök, illetve az étvágytalanság. Általában nem súlyos, nem jár együtt komoly szövődményekkel, de a kisgyerekek, az idősebbek, a terhes nők, illetve a krónikus betegségben szenvedők vagy legyengült immunrendszerűek számára veszélyes lehet egy-egy ételmérgezés, azért, mert esetükben nagyobb a kiszáradás rizikója. Ezek a csoportok az ételmérgezést okozó mikrobákra is érzékenyebbek. Lássuk a leggyakoribbakat!

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: www.egeszsegkalauz.hu