A szakmapolitikában soha nem lehet sem hátra dőlni, sem feladni

(Elnöki beszámoló a Kamara 2020. szeptember 5-i küldöttközgyűlésére)

 

 

TARTALOM

 

Szervezeti kérdések

Bizottságok, projektek

Aktivitás

 

A gyógyszerészek és gyógyszertárak integritása

 

Államigazgatási kapcsolatok

 

Miniszterelnökség

EMMI

OGYÉI

EESZT

 

Nemzeti Adatvédelmi Hatóság

 

Vidékfejlesztés

 

Képzés, szakképzés

Graduális képzés

Szakképzés

 

Adherencia-fejlesztés, népegészségügyi aktivitás

Adherencia-fejlesztés

Népegészségügy

 

Társszervezetek

 

Állami Számvevőszék

 

A járvány és kezelése

A gyógyszerészek helytállása

Vitatható intézkedések

 

Egyebek

 


Tisztelt Küldöttek!

 

Engedjék meg, hogy az elmúlt két ciklusban kialakult gyakorlattal szemben, a rendkívüli helyzetre tekintettel,a megszokottól kissé eltérő módon számoljak be az elmúlt időszakról. Mindazokban a kérdésekben, amelyek a Kamara működéséhez kapcsolódó és már lezárt történetek, szeretnék a Gyógyszerészi Hírlapban és a honlapunkon megjelentanyagokra ésaz elnökségi ülésekről készült beszámolókra hivatkozni, azért, hogy a folyamatban lévő,illetve problémás helyzetekről kicsit részletesebben beszélhessek. Ezzel együtt hosszabb lesz a beszámoló, mint ahogy szeretném, és ezért mindenkinek a megértését kérem. Atavaly decemberi tisztújító küldöttközgyűlés óta kilenc hónap telt el, és sok mindenről kell számot adnom.

 

Legelőször szeretnék tájékoztatni, hogy néhány nappal ezelőtt felkértem professzor dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter urat, hogy jöjjön el a küldöttközgyűlésre és köszöntse a részvevőket. Tegnap délután kaptam tájékoztatást, hogy kormányzati feladatai vannak mais, így személyesen nem tud részt venni. Továbbá a médiábanis megjelent, hogy az EMMI-ben többen kerültek a járványügyiszempontból megfigyeltek közé. Így miniszter úr video-üzenetet küldött, amit most fogunk levetíteni. Szeretném jelezni, hogy a video-üzenetben van egy mondat, amelyet én úgy értelmezek, hogyezzel miniszter úr a nyáron kirobbant vita lezárását kezdeményezi.

 

(Ezt követően került levetítésre prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter video-üzenete.)

 

Tisztelt Küldöttek!

 

Az ágazat gazdasági helyzetével kapcsolatban hivatkozom a Gyógyszerészi Hírlapbanmegjelent négy részes beszámolóra, amelyből nemcsak az aktuális helyzetről, hanem a trendekről is részletes tájékozódhattunk. Ágazati szinten elvben elfogadhatóak az adatok, azonban a kisforgalmú gyógyszertárak egyre nehezebb helyzetben vannak, az ágazati bérátlag pedig a nemzetgazdasági átlag alatt van és az olló mindkét területen folyamatosan nyílik. Úgyszintén a megjelent elemzéseinkre utalok a létszámhelyzettel kapcsolatban.

A koronavírus-járvány forgalmi jellemzőiről is részletes elemzések jelentek meg, egyfelől a kamarai tájékoztatókban, másfelől a Gyógyszerészi Hírlapban, így ezekre sem térek ki. A rendkívüli helyzet miatt aszervezeti kérdéseinket is csak röviden érintem, és a szokással ellentétben ezzel kezdem a beszámolót.Szervezeti kérdésekBizottságok, projektekA tavaly decemberi tisztújítást követően január-februárban sikerült a mostani kamarai ciklusra eltervezett bizottsági struktúrát kialakítani, a személyi kérdéseket tisztázni és mindegyik bizottság programját megalkotni. Újdonság, hogy az állandó és a munkabizottságok mellett projektfelelősi rendszert is létrehoztunk.

 

  pdf A cikk teljes terjedelmébne ide kattintva olvasható. (731 KB)

 

Forrás: mgy.hu

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6809767

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo