Az MGYK november 24-i, a budapesti Benczúr Hotelben tartott szakmai napja keretében köszöntötték mindazokat, akik megérdemelt kitüntetéséről és díjazásáról a kamarai testületek döntöttek. Ezúton is gratulálunk!

 

A kamarai kitüntetéseket dr. Hankó Zoltán, az MGYK elnöke adta át.

 

buszkesegeink

 

 

 

A Kamara Aranyérme

 

A Kamara Aranyérme kitüntetés a magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenység, példaértékű aktivitású életmű elismeréseként adományozható.

 

 

Dr. Hetényi László

 

hetenyi

Diplomáját 1975-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1980-ban gyógyszertechnológiából szakvizsgázott, majd 1987-től a Semmelweis Egyetem oktatója. 1987-1990 között a Reanal Laborvegyszergyár termék menedzsere, 1990-1995 között a Pharmafontana Gyógyszerészeti Rt. kereskedelmi igazgatója, majd privatizációs biztosa volt. 1996-1998 között az OEP Gyógyszerügyi főosztály helyettes vezetőjeként, 1998-tól pedig a Humantrade Gyógyszerkereskedelmi Kft. igazgatójaként, majd a jogutód Teva Magyarország Zrt. minőségbiztosítási igazgatójaként dolgozott nyugdíjba meneteléig.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara alapító tagja. Az 1989-es alakuló ülésen az országos elnökség titkárává, majd a megalakuló budapesti szervezet elnökévé és országos küldötté választották. 2002-2006 között az MGYK Budapesti Szervezete alelnökeként tevékenykedett. 2006-tól a 2023-as tisztújításig volt a szervezet elnöke.

A Kamara megalakulástól napjainkig fáradhatatlanul a szakma érdekképviseletében dolgozott. Közösségi munkájában elévülhetetlen érdemei vannak. Sok éves munkáját köszönjük meg az MGYK Aranyérme kitüntetésével.

 

 

 

Pro Homine Nobile Pharmaciae

 

A magyar gyógyszerészetért kifejtett kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenység elismerésére adományozható.

 

Tüskéné dr. Révész Emese

 

tuskene

1991-ben szerezte meg gyógyszerészi oklevelét a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen és még ebben az évben a Pest Megyei Gyógyszertári Központ munkatársa lett. Első munkahelye a szigetszentmiklósi közforgalmú gyógyszertárban volt. 1993-tól a budapesti Práter Patika gyógyszertárban lett vezető helyettes. 1996-tól a Klinikák Gyógyszertár vezetője és személyi jogos gyógyszerésze. Ebben az évben az országban elsőként, mint magángyógyszertárban dolgozó gyógyszerész részt vett a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen, ahol dicséretben és külön díjazásban részesült. 1995-ben tett szakvizsgát és 1996-tól személyi jogos gyógyszerész.

Az MGYK Budapesti Szervezete Etikai Bizottságának munkájába is bekapcsolódott, kezdetben mint tag, a mostani ciklusban pedig mint elnök. A Bizottság rendkívül nehéz feladatát elnöki irányítása alatt az elmúlt évek járvánnyal sújtott időszakában is pontosan és a gyógyszerészi értékek megőrzése mellet végzi.

Kiemelkedő oktató munkát végez. Eddigi pályafutása alatt több mint ötven hallgatót fogadott nyári vagy államvizsga előtti gyakorlatra, az Erasmus program során 13 külföldi gyógyszerészhallgatónak mutatta meg a magyar gyógyszerészet szépségét. Gyógyszertárában rendszeresen tanulnak nemcsak magyar, hanem a világ különböző pontjáról származó hallgatók, akik Magyarországon az angol nyelvű képzésben vesznek részt.

 

Tantus Amor Operis Pharmaciae

 

Az elismerés a gyógyszerészi pálya szeretetéért, kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként, példamutató életműért adományozható. Évente öt fő nyerheti el, nyugállományba vonuláskor, 60. születésnapon és/vagy az azt követő öt évenkénti születésnapok alkalmából.

 

 Ernyei Györgyné dr. Laczkó Lenke

 

ernyeine

Szakmai munkáját gyógyszertári asszisztensjelöltként kezdte a rákosszentmihályi 1606 sz. gyógyszertárban. A gyógyszertár vezetője és oktató gyógyszerésze hatására tetszett meg neki a gyógyszertári munka, így felvételizett, majd elvégezte az egyetemet. Gyógyszerészként Budapesten, a Szervita téri, majd a Belváros Gyógyszertárban dolgozott 1981-1997 között. 1997-től az Országos Gyógyszerészeti Intézet inspektori munkatársa lett, 2019-ig nyugdíjba vonulásáig dolgozott ott.

Pályáját gyógyszertárban kezdte, ahol a privatizáció során a gyógyszertár résztulajdonosa lett. Gyógyszertári munkája során államvizsgás gyógyszerészek, valamint gyógyszertári asszisztensek képzésében, oktatásában aktívan részt vett. 1997-től az OGYI munkatársa lett, ahol inspektorként a gyógyszer-nagykereskedelmi cégek ellenőrzése volt a fő feladata. 2019-től az MGYK Budapesti Szervezete Felügyelő Bizottságának tagja. Itt is, mint korábbi hatósági munkája megszokott lelkiismeretes és részletekbe merülő alapossággal tett eleget ellenőrző kötelezettségének.

 

 

 

Kiváló Gyógyszerészi Gondozási Díj

A Kiváló Gyógyszerészi Gondozási Díj az Egis Gyógyszergyár Zrt. támogatásával kerül átadásra. A díj pályázat útján nyerhető el, a pályázatok értékelését a Területi Elnökök Értekezlete végzi. A díjakat az Egis kormánykapcsolatokért felelős igazgatója, dr. Újfalussy Gyögyné és belkereskedelmi igazgatója,Tóth Róbert, valamint dr. Nyíri László, a TEÉ elnöke adta át.

 

1. helyezett: dr. Zelei Annamária, a budapesti Gazdagréti Gyógyszertár gyógyszerésze

 

zelei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: mgyk.hu