Biztonságos Étrend-kiegészítő Program

 

Az április 3-i, „Már a vitaminokat is hamisítják” című HENT közleményt egy újabb, a Biztonságos Étrend-kiegészítő Programot a fogyasztók figyelmébe ajánló, május 25-én közzétett sajtóközlemény követi. Ebben a hamis fogyókúrás készítmények veszélyeire figyelmeztetnek.

 

HENT sajtóközlemény:
Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis fogyókúrás készítmények

A Területi Elnökök Értekezlete május 19-én, az országos elnökség pedig május 22-én foglalta konszenzusos határozatba álláspontját, mely szerint a TAJ-szám bemondása alapján történő gyógyszerkiváltás lehetőségének minél gyorsabb megszüntetését kéri.

A rendelkezés március 13-án épült be az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendeletbe (20/D §) azzal a szöveggel, hogy „a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet esetén a gyógyszer kiadója a gyógyszer kiadását felírási igazolás nélkül is teljesíti azon személy részére, aki a beteg TAJ-át közli, és saját természetes személyazonosító adatait külön törvény szerint hitelt érdemlően igazolja.” A rendelet azt is meghatározza, hogy a gyógyszer kiadójának a kiváltó személy természetes személyazonosító adatait elektronikusan rögzítenie kell.

A koronavírus-járvány újabb lépésre késztette a kormányzatot, és úgy tűnik, 2 oldalas rendeletben szabályozza a telemedicna alapjait.

 

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány 157/2020. (IV. 29.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során elrendelt egyes egészségügyi intézkedésekről.

Kisfilm cukorbetegeknek járvány idejére

 

Kedves Kollégáink!

 

Nyitrai Zsolt képviselő úr, Miniszterelnök úr kiemelt társadalmi kapcsolatokért felelős megbízottja kérését tolmácsolva kérem, hogy a cukorbetegeknek a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan a Magyar Diabetes Társasággal közösen készített tájékoztató kisfilmjüket minél szélesebb körben terjesszük.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo