videosorozat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Kolléganő, Kolléga Úr!

 

Örömmel adunk tájékoztatást, hogy elkészült egy 20 részből álló gyógyszerhasználati adherencia-fejlesztést szolgáló video-sorozat, amelyet a kamarai honlapon és a facebook-on terjesztünk. A sorozat célja a tudatos gyógyszeralkalmazás elősegítése és a gyógyszerhasználattal kapcsolatos lakossági ismeretek erősítése. Vizuális megjelenítése, szövege és hanganyaga ennek figyelembe vételével készült. Egyenkénti időtartamuk másfél-két perc. A videókat dr. Somogyi Orsolya elnökségi tagunk, a SE Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet adjunktusa, adherencia programunk szakmai felelőse készítette el.

 

Augusztus 7-től kezdődően minden pénteken (húsz héten át) a reggeli órákban felkerül a Kamara facebook oldalára egy-egy videó, letölthető és megosztható formában. Ezzel párhuzamosan ugyanezt a honlapon is megjelentetjük. Kérünk minden gyógyszerészt ezek megosztására a saját ismerősei körében. Ezzel elő tudjuk segíteni betegeink gyógyszerekkel kapcsolatos egészségműveltségének növelését és tudatos gyógyszerhasználatukat.

 

A sorozat legújabb részéért keresse fel péntekenként a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapját!

 

A video-sorozat első részét itt találja:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=777876316389865

Emlékezetes időpontja 1950. július 28. délelőtt 10 óra a magyar gyógyszerészetnek: akkor vette állami tulajdonba a kommunista hatalom a gyógyszertárakat. Az államosítás nemcsak a tulajdonától fosztotta meg a gyógyszerészeket, hanem szakmai önállóságukat is elvette és a gyógyszertárak tulajdonosait a kizsákmányoló osztály tagjai közé sorolta. Az államosítást, amely ráadásul kártalanítás nélkül zajlott, személyes tragédiák sora követte és a hazai gyógyszerészet sorsát, fejlődési irányát máig ható módon meghatározta.

A gyógyszer-expediálás változó szabályai

 

 

Késő estig vártuk, hogy az EMMI, a NEAK, az ÁEEK-EESZT, a MOK és a Kamara veszélyhelyzetet megelőző megállapodásának megfelelően, július 1-ig megjelenik a 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet és a 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet módosítása, amelyek az e-Recept rendszer fejlesztésével kapcsolatban többek között rendezik

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo