Ma (2020. szeptember 11.) búcsúzunk el dr. Szabó Sándortól,SzaboS

a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnökétől.

 


Kedves Sándor!

 


„Ora et labora!” Életedet, személetedet meghatározó pannonhalmai évek után lettél – az akkori korra jellemző nehézségek után – gyógyszerészhallgató és végül 1965-ben gyógyszerész. A haza gyógyszeriparban – a mai EGIS jogelődje EGYT-ben - helyezkedtél él. Voltál kísérleti üzemvezető, gyógyszerismertető osztályvezető, majd orvosi főosztályvezető, végül a gyógyszer-külkereskedelemben is kipróbálhattad magad. Kiváló szakmai ismereteid mellett a széleskörű műveltséged tett ismert és elismertté a gyógyszerészek között.

 

 

Volt tehát tapasztalatod bőven, amikor eljött 1990-ben a rendszerváltozás, és a már előző évben megalakult Magyar Gyógyszerészi Kamara tisztújítása és kis rábeszélésemre elfogadtad a jelölést és elnökévé választottak. Berobbantál a gyógyszerészi közéletbe! A Kamara elnökeként -1990-1998 -meghatározó szereped lett a gyógyszerészet átalakulásában, a gyógyszertári gyógyszerészet magánosításában és megújulásában.

 

Tiszteletbeli elnökként életed utolsó napjáig őriztél és óvtál minket. Harminc éven át bíztattál minket és küzdöttél értünk. Legyen önbecsülésünk, legyünk szerényen büszkék hivatásunkra és tudásunkra, a doktori cím erre kötelez. Ora et labora!

 
Isten Veled! Nyugodj békében!

 

Budapest, 2020. szeptember 11.

 

Dr. Hetényi László
MGYK BP elnök

 

 

A szakmapolitikában soha nem lehet sem hátra dőlni, sem feladni

(Elnöki beszámoló a Kamara 2020. szeptember 5-i küldöttközgyűlésére)

kkhankoA Magyar Gyógyszerészi Kamara 2020. évi első küldöttközgyűlését – a járványhelyzet miatti biztonsági intézkedések szigorú betartásával – a budapesti Lurdy Házban tartotta szeptember 5-én. A gyűlést dr. Hankó Zoltán elnök vezette, a küldöttek végig határozatképes számban voltak jelen.

 

A küldöttközgyűlésen – a járványhelyzet és az időpont ellenére –108 gyógyszerész (a küldöttek közel 40%-a) regisztrált. Az összejövetel a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd dr. Szabó Sándor örökös tiszteletbeli elnökre történő emlékezéssel folytatódott. Dr. Zalai Károly méltatta az MGYK volt elnökének tevékenységét, majd a küldöttek egyperces néma felállással rótták le az elhunyt iránti tiszteletüket.

Az elmúlt hónapok vitáit olyan lehetőségnek tartom, ami akár pozitívan is zárulhat, ha identitásunk megvallása párosul önértékünk tudásával – mondja egyebek mellett dr. Hankó Zoltán, akit a közelgő küldöttközgyűlés előtt az elmúlt hónapok kamarai történéseiről kérdeztünk.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo