A Magyar Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezete a XVI. Patika Napot az Óbuda Gyógyszertárban tartotta.

Megnyitó beszédet dr. Hetényi László elnök mondott. Az Adherencia programot dr. Vimláti Gábor személyi jogos gyógyszerész mutatta be. Az EMMI képviseletében Pécsekné dr. Szabó Anna, a szakrendelő képviseletében pedig dr. Budai András jelent meg.

 

Dr. Vimláti Gábor személyi jogos gyógyszerész bemutatta az Óbuda Gyógyszertár működését, amely automatizált, ezáltal lehetővé teszi, hogy a gyógyszerész-beteg kapcsolat jól működjön.

XVI Patika Nap

 

 

A XVI. Országos Patikanap

budapesti megnyitója

Budapest III. kerület Óbuda, Óbuda Gyógyszertár

2019. június 12. (szerda) 11:00 óra

(Útjára indul a Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program)

XVI Országos Patika Nap megnyitó 20190612A XVI. Országos Patikanap központi megnyitójára június 12-én a kecskeméti Pajzs Patikában került sor, amikor is útjára indult a „Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program”.

A 2004. június 4-én lezajlott I. Patikanap sikere után, az elmúlt tizenöt év során e napok jelentősége folyamatosan növekedett és célkitűzéseik is folyamatos fejlődésen mentek keresztül. A gyógyszertárak által nyújtható szolgáltatások bemutatása és megismertetése mellett új, szakmailag indokolt törekvések is megjelentek. A Patikanaphoz kapcsolódóan indul el minden évben az a szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktivitásának fókuszába kerül. Az idei téma a „Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program” indítása. A program célja a betegek gyógyszerhasználati együttműködésének erősítése.

Gyógyszerész Fórum

 

Helyszín: Benczúr Hotel -1068 Budapest, Benczúr utca 35.
Időpont: 2019. június 12. (szerda) 15:00 - 18:00 óra

 

Tisztelt Gyógyszerész Kolleginák és Kollegák!

 

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezete a XVI. Patika Nap alkalmából Gyógyszerész Fórumot hirdet, amelyre mindenkit szeretettel várunk.

Tisztelt Gyógyszerész Kolleginák és Kollégák!

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Patika Nap budapesti megnyitójára.

pdf A meghívó ide kattintva olvasható! (249 KB)

 

 

 

Rozsnyay Emlekverseny2019. május 10-12. között, Berekfürdőn került megrendezésre az LIV. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny, melyen 19 fiatal gyógyszerész előadása közül választotta ki a zsűri a legjobb három-három közforgalmú gyógyszerellátási és kórházi gyógyszerészeti területről érkezett témát.

 

Közforgalmú gyógyszerellátási területen:


I. helyezett: Kőhegyi Judit (Csongrád megye) - Az allergiás rhinitis gyógyszeres kezelése, gyógyszerészi gondozása
II. helyezett: Árvai István (Budapest) - Gyógyszerfejlesztés az epilepsziás betegek prehospitalis terápiájában
III. helyezett: Rokszin Ildikó (Békés megye) - Magisztrális gyógyszerkészítés kenőcskeverő rendszerek használatával a közforgalomban

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo