XVI Patika Nap

 

 

A XVI. Országos Patikanap

budapesti megnyitója

Budapest III. kerület Óbuda, Óbuda Gyógyszertár

2019. június 12. (szerda) 11:00 óra

(Útjára indul a Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program)

 

 

 

A gyógyszertári munka szigorú szabályok, a hibázás és tévedés teljes kizárásával folyik, A gyógyszertárak jellemzően csendes légkörű munkahelyek, ahol a betegek is halkan figyelik a fehér köpenyesek munkáját. Mi történhet a táraasztal mögött? Az érdeklődés és kíváncsiság a gyógyszerészi munka iránt nagyon régi eredetű. A Patikanap az elmúlt másfél évtizedben, évente ismétlődően, egy olyan nyílt nappá vált, ahol az ország különböző gyógyszertáraiban a betegek betekintést nyerhetnek mindennapi tevékenységünkbe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkánkat. Mi pedig erősítjük az egészségügyben betöltött szerepünket, igazolva, hogy a gyógyítás csapat munka, ami csak a beteg-orvos-gyógyszerész közös összefogásával lehet eredményes.  

A Patikanaphoz kapcsolódóan indul el minden évben egy szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktívitásának fókuszába kerül.

Az idei téma a Komplex gyógyszertári adherencia fejlesztő program-ot indítjuk útjára.  A program célja, hogy a betegek gyógyszerhasználata megfelelő legyen, a gyógyszeralkalmazás helyes legyen. A betegek kérdezzék meg gyógyszerészt, és ami ennél még fontosabb, hallgassa is meg. Hallgasson is gyógyszerészére.

 

Budapest, 2019. június 12.                                                                       

 

Dr. Hetényi László

budapesti elnök

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6811203

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo