XVI Patika Nap

 

 

A XVI. Országos Patikanap

budapesti megnyitója

Budapest III. kerület Óbuda, Óbuda Gyógyszertár

2019. június 12. (szerda) 11:00 óra

(Útjára indul a Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program)

 

 

 

A gyógyszertári munka szigorú szabályok, a hibázás és tévedés teljes kizárásával folyik, A gyógyszertárak jellemzően csendes légkörű munkahelyek, ahol a betegek is halkan figyelik a fehér köpenyesek munkáját. Mi történhet a táraasztal mögött? Az érdeklődés és kíváncsiság a gyógyszerészi munka iránt nagyon régi eredetű. A Patikanap az elmúlt másfél évtizedben, évente ismétlődően, egy olyan nyílt nappá vált, ahol az ország különböző gyógyszertáraiban a betegek betekintést nyerhetnek mindennapi tevékenységünkbe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkánkat. Mi pedig erősítjük az egészségügyben betöltött szerepünket, igazolva, hogy a gyógyítás csapat munka, ami csak a beteg-orvos-gyógyszerész közös összefogásával lehet eredményes.  

A Patikanaphoz kapcsolódóan indul el minden évben egy szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktívitásának fókuszába kerül.

Az idei téma a Komplex gyógyszertári adherencia fejlesztő program-ot indítjuk útjára.  A program célja, hogy a betegek gyógyszerhasználata megfelelő legyen, a gyógyszeralkalmazás helyes legyen. A betegek kérdezzék meg gyógyszerészt, és ami ennél még fontosabb, hallgassa is meg. Hallgasson is gyógyszerészére.

 

Budapest, 2019. június 12.                                                                       

 

Dr. Hetényi László

budapesti elnök