A Fővárosi Nyugdíjas Gyógyszerészekért Alapítványa gazdálkodását a hatályos jogszabályok alapján végzi.

 

Az alapítvány 2020. évi szakmai és kulturális programjairól részletesen beszámoltunk az MGYK Budapesti Szervezetének közgyűlésén (2020.10.20-án).
E beszámoló, a Budapesti Patikus honlapján megtekinthető.

Beszámoló „A filozófusok kertjének felkereséséről, történetéről”

 

A Magyar Gyógyszerész Kamara nyugdíjas klub összejövetelét szeptember 9-én, a Gellérthegyen tartotta. A filozófusok kertjének történetét dr. Raile Erzsébet klubtagunk ismertette.


*Ez a legnehezebben megtalálható kilátóhely Budapesten, amit rejtett szigetnek tartanak számon. Amiért a tér megérdemli ezt a nevet, egyrészt a kilátás (remek panoráma nyílik innen) a Mátyás templom, Budai Vár, Bazilika, Lánchíd látványára. A másik ok, az itt található szobor csoportok, melyek közül elsőként látható Buda királyfi és Pest királykisasszony, ami a két város egyesülését szimbolizálta a szobrász, Lesenyei Márta, 1982-ben. (Történelem, városkép)

Tájékoztató minden kedves Nyugdíjas Klub tagunk számára!

 

Sajnálattal közöljük mindazokkal, akiket telefonon nem sikerült elérnünk, hogy közös megegyezésünk alapján, a COVID járvány enyhüléséig nem tartunk összejövetelt!

 

Vigyázzon mindenki nagyon magára, telefonon, ahogy eddig is tartjuk a kapcsolatot!


Emlékezzünk addig a nyáron szervezett igazi kulturális és lelki élményt is adó: Bálna összejövetelre, a Millennium Házának látogatására és Filozófusok kertjének felkeresésére.


Köszönjük még egyszer, minden Támogatónknak programjaink létrejöttét!


Szeretettel várjuk a következő találkozásunkat:

Pálffy Bea és Vajda Zsuzsa

 

 

 

Kedves Klubtagok!


Szeretettel emlékeztetnék mindenkit, hogy előzetes, telefonon történt megbeszélésünk értelmében a szeptemberi összejövetelünk a Filozófusok kertjében ismételten, szabad téren lesz.

A találkozó ideje: 2020. szeptember 09. 10:00 óra!
A találkozó helye: Sánc utcai buszmegálló. Megközelíthető a ( 8-as és 112-es busszal)!


Idegenvezetőnk: dr. Raille Erzsébet Klubtársunk!

Örömmel várjuk a találkozást: Pálffy Bea

 Élményekben gazdag délutánt töltöttünk együtt 2020. augusztus 12.-én, a megújuló Városligetben, a Millenium Házában jártunk.

 

A Ház csodálatos, -mintegy másfél ezer tövet számláló – rózsakertjében, a gyönyörű Zsolnay szökőkút mellett hűsölve köszöntöttük idegenvezetőnket, aki készséges és igen felkészültkalauzunk volt.

 
A Liget Budapest Projectről, a nemzetközi rangos díjak elnyeréséről, a célkitűzésekről - a tradíciót és a környezetet óvó, a park és a művészetek kapcsolatát integráló, XXI. századi elvárásoknak megfelelő tudás és élményközpont létrehozásáról – eddig is elismeréssel hallottunk.

 Hálás örömmel számolunk be találkozónkról mindazoknak, akik számtalan módon segítik, követik „Nyugdíjas Klubunk” életét.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6758053

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo