Tisztelt Gyógyszerész Asszony!
Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

Magyarországon a koronavírussal szemben az első csatát sikerült megnyernünk. Az Önök erőfeszítéseinek köszönhetően a gyógyszerellátás folyamatos és biztonságos maradt. A gyógyszerészek, szakasszisztensek, asszisztensek és minden gyógyszertári dolgozó fegyelmezetten végrehajtotta a járványügyi hatóságok és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet  Tisztigyógyszerészeti Főosztálya  által nyújtott ajánlásokat és egyéb szakmai iránymutatásokat. Ennek köszönhetően Magyarországon messze az európai, sőt világviszonylatban is átlag alatt maradt a megbetegedett gyógyszerészek és egyéb gyógyszertári dolgozók, valamint az egészségügyi dolgozók megfertőződésével összefüggésben álló bezárt gyógyszertárak száma.

 

Büszke vagyok arra, hogy amikor a gyógyszertárak officinái is a vírus elleni küzdelem frontvonalává váltak, Önök hűek maradtak a hippokratészi eskühöz és a saját érdekeiket hattérbe szorítva Magyarország lakosságát szolgálták.

 

Köszönöm Önnek és minden munkatársának a munkáját, azt, hogy erőfeszítéseikkel hozzájárultak Magyarország koronavírus elleni sikeres védekezéséhez, amely európai és világviszonylatban is kiemelkedően sikeres volt.

 

Ne feledjék, az első csatát megnyertük, de továbbra is számítunk az Önök munkájára, ahogy Önök is számíthatnak ránk.

 

EGY GYÓGYSZERÉSZ SINCSEN EGYEDÜL!
Jó egészséget kívánok!

 

Budapest, 2020. május 22.

 

Tisztelettel:

 

El Koulali Zakariás
országos tisztifőgyógyszerész

 

 

OGYEI logo hivTisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

 

Bizonyára Ön is tudja, hogy Magyarországon is megjelent az új típusú koronavírus (COVID-19), és a mai napon veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a Kormány. A gyógyszerészeknek mint egészségügyi szakembereknek feladata és felelőssége minden tőlük telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a jelenlegi elszigetelt megbetegedésekből ne alakuljanak ki csoportos megbetegedések, illetve betegség-gócok.

 

Tisztelt Gyógyszertárvezető Asszony!
Tisztelt Gyógyszertárvezető Úr!

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az alábbi listában szereplő metamizol hatóanyag-tartalmú készítmények vény nélkül is kiadhatók.
A kiadhatóság felülvizsgálatára az egyik forgalomba hozatali engedély jogosult kérelmére került sor. A benyújtott, továbbá az intézet rendelkezésére álló összes adatot megvizsgálva az OGYÉI megállapította, hogy a metamizol hatóanyag-tartalmú készítmények esetében - beleértve a kérelemben szereplő gyógyszereket is-, az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerek forgalomba hozataláról szóló 52/2005 (XI.18.) EüM rendelet 18. § (3) bekezdésében felsorolt feltételek nem állnak fenn, ezért azokat az orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerek közé sorolta át. Ezt követően az OGYÉI a többi forgalomba hozatali engedély jogosult figyelmét is felhívta az átsorolás lehetőségére.

Az OGYÉI 1/2019-MAG sz. közleménye magisztrális gyógyszerkészítéshez felhasználható anyagokról módosult.

A közleményben a pozitív listáról az Aminophenazonum gyógyszeranyag törlésre kerül.

 

A FoNo és a MAG változásokat 2019. december 1-től kell alkalmazni.

 

Dr. El Koulali Zakariás az új országos tiszti főgyógyszerészDr. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója december elsejei hatállyal kinevezte dr. El Koulali Zakariást az OGYÉI Tisztigyógyszerészeti Főosztály új főosztályvezetőjévé, aki az országos tiszti főgyógyszerészi teendőket is ellátja.

 

El Koulali Zakariás 2005-ben szerzett gyógyszerészi diplomát a Budapesti Semmelweis Egyetemen. Gyógyszerellátási gyógyszerészet szakképesítéssel rendelkezik. Gyógyszerész-közgazdász másoddiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2015-ben.

2005-től közforgalmú gyógyszertárban dolgozott 2016-ig, amikor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Tisztigyógyszerészeti Főosztályára került. 2017 februárjától vezeti a Közép-magyarországi régiót és 2018 júniusától megbízott főosztályvezetőként irányította a Tisztigyógyszerészeti Főosztályt is.

 

Gyógyszerész feleségével közösen nevelik négy gyermeküket.

 

Kinevezéséhez a Kamara nevében is gratulál és tevékenységéhez sok sikert kíván

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

 

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo