Tisztelt Gyógyszertárvezető Asszony!
Tisztelt Gyógyszertárvezető Úr!

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az alábbi listában szereplő metamizol hatóanyag-tartalmú készítmények vény nélkül is kiadhatók.
A kiadhatóság felülvizsgálatára az egyik forgalomba hozatali engedély jogosult kérelmére került sor. A benyújtott, továbbá az intézet rendelkezésére álló összes adatot megvizsgálva az OGYÉI megállapította, hogy a metamizol hatóanyag-tartalmú készítmények esetében - beleértve a kérelemben szereplő gyógyszereket is-, az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerek forgalomba hozataláról szóló 52/2005 (XI.18.) EüM rendelet 18. § (3) bekezdésében felsorolt feltételek nem állnak fenn, ezért azokat az orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerek közé sorolta át. Ezt követően az OGYÉI a többi forgalomba hozatali engedély jogosult figyelmét is felhívta az átsorolás lehetőségére.

2020. február 12. napjáig az alábbi gyógyszerek kiadhatósága változott orvosi rendelvény nélkül is kiadhatóvá (VN):
ALGOZONE 500 mg tabletta
FLAMBORIN 500 mg/ml belsőleges oldatos cseppek
METAPYRIN 500 mg filmtabletta
NODORYL FORTE 500 mg tabletta
PANALGORIN 500 mg tabletta
SUPPOSITORIUM ANALGETICUM FoNo VII. PARMA
SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 100 mg FoNo VII. PARMA
SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 200 mg FoNo VII. PARMA
TABLETTA ANALGETICA FoNo VII. PARMA

 

A gyógyszertári rendszergazdák folyamatosan frissítik az adatbázisukat, de adódhatnak eltérések, ezért az OGYÉI kéri, hogy a nevezett gyógyszerek expediálása során a hatóság honlapján elérhető gyógyszer-adatbázisban található kiadhatóságnak megfelelően járjanak el, ami a weboldalon érhető el.
www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis
A kiegyensúlyozott, biztonságos gyógyszerellátás érdekében az OGYÉI a gyógyszertárvezetők együttműködését kéri.
Kérdés esetén kérjük, keressen minket bizalommal.


Üdvözlettel:
Tisztigyógyszerészeti Főosztály
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06 1 886 9321