Tisztelt Gyógyszerész Asszony!
Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

Magyarországon a koronavírussal szemben az első csatát sikerült megnyernünk. Az Önök erőfeszítéseinek köszönhetően a gyógyszerellátás folyamatos és biztonságos maradt. A gyógyszerészek, szakasszisztensek, asszisztensek és minden gyógyszertári dolgozó fegyelmezetten végrehajtotta a járványügyi hatóságok és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet  Tisztigyógyszerészeti Főosztálya  által nyújtott ajánlásokat és egyéb szakmai iránymutatásokat. Ennek köszönhetően Magyarországon messze az európai, sőt világviszonylatban is átlag alatt maradt a megbetegedett gyógyszerészek és egyéb gyógyszertári dolgozók, valamint az egészségügyi dolgozók megfertőződésével összefüggésben álló bezárt gyógyszertárak száma.

 

Büszke vagyok arra, hogy amikor a gyógyszertárak officinái is a vírus elleni küzdelem frontvonalává váltak, Önök hűek maradtak a hippokratészi eskühöz és a saját érdekeiket hattérbe szorítva Magyarország lakosságát szolgálták.

 

Köszönöm Önnek és minden munkatársának a munkáját, azt, hogy erőfeszítéseikkel hozzájárultak Magyarország koronavírus elleni sikeres védekezéséhez, amely európai és világviszonylatban is kiemelkedően sikeres volt.

 

Ne feledjék, az első csatát megnyertük, de továbbra is számítunk az Önök munkájára, ahogy Önök is számíthatnak ránk.

 

EGY GYÓGYSZERÉSZ SINCSEN EGYEDÜL!
Jó egészséget kívánok!

 

Budapest, 2020. május 22.

 

Tisztelettel:

 

El Koulali Zakariás
országos tisztifőgyógyszerész