ogyei 1Ez év végével részben megújul az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felsővezetése. Az Ellenőrzési és Technológiai Főigazgatóságot 2015. november 16-tól az dr. Nagy Szilárd vezeti, aki orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte 1988-ban, ebben az évben kezdett dolgozni a kisvárdai kórház fül-orr-gégészeti osztályán, majd 1992-ben tette le a szakvizsgát, több, más megbízatást követően 2013-tól az intézmény orvos-igazgatója volt. Időközben elvégezte a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképzőjét, majd ez év tavaszán a kisvárdai kórház orvos-igazgatói székét államtitkársági munkára cserélte: dr. Zombor Gábor felkérését elfogadva, az államtitkár kabinetfőnöke lett.

Dr Szabo SandorDr. Szabó Sándor, a Magyar Gyógyszerész Kamara volt elnöke, a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke július 22-én tölti be hetvenötödik életévét.

Szabó Sándor 1941-ben Zalaegerszegen született, Pannonhalmán érettségizett, majd 1966-ban Budapesten szerzett gyógyszerészi diplomát. Tizennégy éven át az Egis-ben, azt követően pedig 1988-ig a Medimpexnél volt különböző vezetői státuszokban. Ezután a Biopharm Kft, majd a Medipharma Kft. ügyvezető igazgatója. 1999-ben miniszteri biztos. Gyógyszerészi diplomája mellett gyógyszertechnológiai szakmérnöki diplomát szerzett, 1982-ben doktorált. Az UNIDO szakértőjeként számos európai, afrikai és latin-amerikai országban vett részt különböző gyógyszeripari fejlesztésekben.

Szasz KalmanA Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának kezdeményezésére, a Richter Gedeon Nyrt. pénzügyi támogatásával a Magyar Gyógyszerésztudományért Alapítvány 2016-ban megalapította a Szász Kálmán-díjat.

A díj névadója Szász Kálmán gyógyszerész (1910-1978), a hazai gyógynövénykutatás és a gyógynövény-alapú gyógyszergyártás kiemelkedő alakja, a Richter Gedeon Gyógyszergyár Növénykémiai Osztályának volt vezetője.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!