A magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenység, példaértékű aktivitású életmű elismeréseként adományozható. 2018-ban az Országos Elnökség a díjat Balog Zoltán volt emberi erőforrások miniszternek és Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsának ítélte oda.

Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsa

Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsa 1974-ben végzett a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Ezt követően a Chinoin Gyógyszervegyészeti Gyár gyógyszertechnológiai kutató részlegében helyezkedett el. Nyolc  évet töltött ott, közben szakvizsgát szerzett gyógyszertechnológiából, majd 1979-ben doktorált ugyanebből a témakörben. Dolgozott a Pharmafontana Galenusi laboratóriumában, ezt követően férjével hivatalból nyolc évre külföldre távozott.

1990 óta tagja a Magyar Gyógyszerészi Kamarának. 1997-ben tért vissza külföldről, ekkor a Magyar Gyógyszerész Kamara Budapesti Szervezete Hivatalának vezetője lett.

Az eltelt időszakban erejét, idejét nem kímélve dolgozott a Hivatal élén. Ezen idő alatt számtalan személyes kapcsolatot épített ki a budapesti gyógyszerészekkel, akik nemcsak kamarai ügyekkel és kérdésekkel keresték meg, hanem gyógyszerész szakmai és jogszabályi kérdésekkel is hozzá fordultak. A Budapesti Hivatalt gyógyszerészi információs központtá alakította. A budapesti gyógyszerészek a munkáját elismeréssel és szeretettel fogadták.

Segítette a bizottságok és az alapítványok munkáját. (Fővárosi Gyógyszerészekért Nyugdíjas Alapítvány, a Budapesti Gyógyszerészekért Alapítvány, valamint a Fiatal Gyógyszerészekért Alapítvány.)  Részt vett az országos rendezvények feladataiban, ezzel segítette az Országos Hivatal munkáját.

Forrás: mgyk.hu