A szerkesztők és szerzők alapvető célja, hogy az aggasztó magyar népegészségügyi helyzet ismeretében a betegségek gyógyításával egyenértékű szolgálat az, mely a betegségek megelőzését, az egészség védelmét és fejlesztését célozza. A könyv célja  felkészítés erre a szolgálatra.
 
A betegségek megelőzése az emberiség ősi igénye. Már a történelemformáló világjárványok kapcsán megszületett az a felismerés, hogy a betegségek megelőzése csak akkor lehet sikeres, ha az a közösségek szintjén szervezett és megvalósított óvintézkedések rendszerére épül.
 
A betegségmegelőzés tervezése és gyakorlata feltételezi a kórok(ok), a veszélyeztető és hajlamosító tényezők, a betegségek korai felismerésének ismeretét, s messze túlmutat a diagnosztikus és gyógyító tevékenységre összpontosító medicina területén. Ugyanakkor bizonyos medicinális ismeretek az össztársadalmi alapon szervezett, interszektoriális tevékenységként megjelenő népegészségügyi intézkedések és programok tervezéséhez, kivitelezéséhez és eredményességük értékeléséhez is nélkülözhetetlenek.
 
 
Forrás: www.medicina-kiado.hu
 
 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6822302

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo