Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

Patika Nap 2016 ParacelsusA XIII. Patika Nap fővárosi ünnepsége az országos megnyitót követően az EGIS Gyógyszergyár szomszédságában található Paracelsus Gyógyszertárban került megrendezésre, melyet Dr. Rab István személyi jogos gyógyszerész vezet.

A rendezvényen megjelent Dr. Horváth Beatrix az EMMI főosztályvezetője, Dr. Zalai Károly főtitkár és Dr. Horváth-Sziklai Attila országos hivataligazgató is, a budapesti Elnökség képviseletében Dr. Iván Noémi és Kissné Dr. Tavaszy Mariann elnökségi tagok.
Az ünnepséget Dr. Hetényi László MGYKBP elnök úr moderálta, aki bevezetőjében méltatta a Patika Nap jelentőségét, az orvos – beteg - gyógyszerész bizalom-háromszög betegbiztonságot és terápia hatékonyságát fokozó kihatását, valamint az MGYKBP és a Paracelsus Gyógyszertár között kialakult együttműködést.

Dr. Horváth Beatrix főosztályvezető asszony is kedves szavakat intézett a megjelentekhez. Kiemelte, hogy a minisztériumi hivatali asztal mellől örömmel jönnek el ilyen ünnepségre, ahol a gyógyszertár a népegészségügyi program céljainak megvalósításában áldozatos gyógyszerészi munkával vesznek részt.
Dr. Zalai Károly főtitkár úr régi patikanapok emlékeit idézte fel: a német példa meglátásától a mai ünnepségig.
Dr. Rab István, a gyógyszertár személyi jogos vezetője a tavaly elhunyt, Dr. Huszár Ágnes kolléganő által alapított gyógyszertár múltjáról és jelenéről beszélt. A gyógyszertár beteg centrikus hagyományát folytatva, a Patikanap főtémájaként meghirdetett „házi patika felülvizsgálat” rendszeres végzésével tovább erősítik a betegek gyógyszerészek iránti bizalmát.    

A megnyitó után a résztvevők kötetlen beszélgetést folytattak a gyógyszertárban folyó szakmai munkáról, a gyógyszerészi gondozás helyi megvalósításáról, a gyógyszerész-beteg kapcsolat helyi alakulásáról.


Budapest, 2016. június 1.                készítette: Szarvadyné       

             

A XIII. Patika Nap fővárosi ünnepségéről készült képes beszámoló ide kattintva megtekinthető!             

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6818327

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo